WC experience kan niet ontbreken op 40e editie Veerse Dag

8 augustus 2024

RAAMSDONKSVEER – Veerse Dag Raamsdonksveer maakt zich op voor de 40e editie. Vorig jaar werd alles vernieuwd en toch is de formule al jaren hetzelfde. Wij spraken met bestuursleden Jens Huigen en Martijn Snijders.

De Veerse dag vindt dit jaar plaats op 13 en 14 september in het centrum van Raamsdonksveer. Een combinatie van muziek-, markt- en straattheateractiviteiten voor zowel jong en oud, waarbij er op vrijdag grote artiesten op het podium staan en op zaterdag meer lokale artiesten. ‘Al jaren de formule voor de Veerse dag’ aldus voorzitter Jens.

Vernieuwing
Vorig jaar hebben ze met een jong bestuur alles vernieuwd, zo vertelt Martijn. De markt route is aangepast, een nieuwe podium, meer aandacht voor regio artiesten en zelfs een ander biermerk, zo vult Jens aan. De organisatie heeft veel positieve reacties gehad over de vernieuwingen en deze zullen komende editie verder gefinetuned worden. Zo wordt het plein dit jaar meer aangekleed en komen er twee schermen te staan. Deze beelden worden verzorgt door de lokale omroep SLOG, waar de organisatie een fijne samenwerking mee heeft.

Programma
Martijn kijkt uit naar het optreden van Wolter Kroes op de vrijdag, de zanger gaat flink uitpakken en komt met een live band. Daarnaast zijn er vrijdag optredens van Boomerang. Trafassi, Monique Smit en DJ Nickelbass.

De zaterdagmiddag wordt muzikaal geopend door de band Fainted, een opkomende band die voor het eerst op een groot podium staan. ‘Het is belangrijk talent een kans te geven, zo zijn wij ook begonnen met de band De Fik Erin’ aldus Jens. Verder is er zaterdag muziek van DJ Mell, Robert van Hemert, Rob Ronalds en wordt de dag afgesloten met de trots uit Raamsdonksveer de WC Experience. ‘Zij kunnen niet ontbreken op 40e editie Veerse Dag’.

Veerse dag Live
Vorig jaar zijn ze ook gestart met Veerse dag Live, geïnspireerd door de
Vrienden van Amstel Live. Onder leiding van een band komen in een snelvaart verschillende artiesten voorbij. De Veerse dag Live zal dit jaar terugkeren op de zaterdag met verschillende oude bekende uit Raamsdonksveer en omgeving.

Nieuwe presentator
De afgelopen jaren was Raymond Merkx het vaste gezicht als presentator van het gratis evenement. Hij begon als 18 jarige bij de Veerse dag en is ondertussen ook uitgegroeid tot een van de gezichten van Omroep Brabant. Dit jaar neemt de 18 jarige Bram van Uijen uit Raamsdonkveer het stokje over als presentator. Hij viel op bij het sauwelevenement. Een mooi nieuw talent was past bij het evenement.