Met een levensgrote Stef Stuntpiloot naar de Zwarte Cross

15 juli 2024

ACHTMAAL – Vorig jaar maakte we kennis met het Zwarte Cross team Duveltjes XXXL uit Achtmaal. Dit jaar bouwen ze een levensgrote Stef Stuntpiloot voor de Zwarte Cross. Wij namen een kijkje.

In de schuur in Achtmaal is het een drukte en wordt er hard gewerkt aan de wagen voor de Zwarte Cross, met op de achtergrond de muziek van Normaal en de WC Experience.

Levi verteld dat ze eind december, toen het ontwerp was goedgekeurd, zijn begonnen met de bouw. Dit jaar bouwen ze aan een levensgrote Stef Stuntpiloot, waar plek is voor 8 personen. 2 personen in het voertuig, 2 op de vliegtuigen en nog 4 mensen als kip in stoelen op de wagen.

Het idee ontstond bij een avond met veel bier en wijn, Martijn kwam met het idee, vertelt Levi. En blijkbaar kennen ze het spel in de achterhoek ook, voegt Martijn er aan toe.

Het plan is om dit jaar weer met twee wagens mee te rijden met de cross, maar dat wordt nog spannend of het tweede voertuig op tijd klaar komt, geeft Levi aan.

Er wordt nog volop geplakt en geverfd aan de wagen en Martijn is aan het prullen op de computer, zoals hij het zelfs zegt. De vliegtuigen gaan straks namelijk draaien en schommelen en als het goed is gaan al deze bewegingen straks met één druk op de knop plaatsvinden. Het is net een kermisattractie, lacht Martijn.

Veel tijd hebben ze niet meer, want ze vertrekken woensdag avond of donderdag ochtend al naar het terrein van de Zwarte Cross.

Het team en hun belevenissen is te volgen via hun sociaal media kanaal Zwartecrosser4life.